čtvrtek 12. srpna 2010

Slovensko - Veľký Rozsutec

už měsíc se chystám napsat o našem letošním prázdninovém pobytu na Slovensku, zejména o vydařeném výstupu na Veľký Rozsutec. Nestíhám, takže alespoň nějaké fotky se stručným komentářem:

Místo konání: Malá Fatra (počátek a konec trasy v Terchovej u hotelu Diery)
Datum: 12.8.2010
Účastníci akce: Vlado, Didi, Hanka, Roman, Martin a já
Obrazová dokumentace zde:


od začátku bylo zřejmé, že spíš než horské turistice se tenhle výlet bude podobat čekání na odbíjení pražského orloje. S tím rozdílem, že na Staromáku vám lidi šlapou jenom po nohách, takdy jsme si občas šlapali vzájemně po rukách i po hlavě.


vody bylo po cestě docela dost, občas se výstup měnil v nedobrovolné sprchování
ale dobrou náladu jsme neztráceli, aspoň prozatím ...


chvíle pravdy v sedle pod oběma Rozsutci: troufneme si pokračovat na Velký, nebo to vzdáme jako už dvakrát předtím? Je půl druhé, nahoru je ještě kus cesty, a pak se musíme dostat zase zpátky!
Rada starších s přihlédnutím k poradním hlasům mladších rozhodla: jde se dál!
někteří jsou už na vrcholu, jiní k němu ještě toužebně vzhlížejí
tohle je už druhá vrcholová fotografie na tomhle blogu, na rozdíl od loňska o nějakých 300 m výš. Jsme ve výšce 1608 m n.m. Roman by mohl namítnout, že v Denveru se v téhle výšce lidi normálně procházejí po ulici. Ale my turisti z Česka se tak vysoko doma prostě nepodíváme, ledaže bychom si na výstup na Sněžku přibalili do ruksaku šestimetrový žebřík.
Cesta dolů není o nic méně náročná než nahoru, a navíc zjišťujeme, že máme svaly na místech, kde jsme o nich vůbec netušili...
konečně dole, ale dalo nám to zabrat!
jeden z dalších slovenských zážitků: trochu nám zapršelo, a cesta pod Vladovým domem se proměnila v řeku; skoro jsme se báli, že se nedostaneme domů, protože nemáme vyzkoušené, jak dobře naše auto plave
ale nakonec voda odešla stejně rychle jako přišla, a my jsme si mohli ještě trochu zakolečkobruslit

Žádné komentáře: